PCCE – Oproepvideo Dit Zien Wij fotowedstrijd

Het nieuwe Limburgse participatieve project “Dit Zien Wij” toont in twee reeksen van 44 foto’s hoe erfgoed de identiteit bepaalt. 44 historische foto’s uit WOI vormen het vertrekpunt en worden via een participatief fotoproject geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s.

Duitse negatieven uit WO I
Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed heeft samen met de 44 Limburgse gemeenten 44 historische beelden van interessante gebouwen en landschappen verzameld. De foto’s dateren uit de Eerste Wereldoorlog of de periode errond.

Een deel ervan werd vastgelegd tijdens de inventarisatiecampagne van de “Kunstschutz”, een Duitse organisatie voor de bescherming van het kunstbezit in België, tussen 1917 en 1918. Duitse kunsthistorici beseften maar al te goed welke waarde vele gebouwen hebben. Zo trokken onder meer kunsthistoricus Julius Baum en fotografe Paula Deetjen door de provincie Limburg om foto’s te nemen van heel wat kenmerkende, cultuurhistorische gebouwen en kunstobjecten.

Avatar Media realiseerde de oproepvideo voor de fotowedstrijd die onderdeel is van deze campagne. De video start met fictie waarin we fotografe Paula Deetjen en haar assistent Franz Henkel in beeld brengen.

Cast: Julia Brendler (Paula Deetjen) & Robert de la Haye (Franz Henkel)

Regie: Ray Leemans
Director of photography: Tom Verschraegen
1st. AC / focus puller: Carolien Den Hond
Gaffer: Diego Smets
Geluid: Kenneth Vandereet
Make up / kleding: Luna Vidal
Setfotograaf: Aiko Anthonissen
Montage: Kevin Leunis / Wouter Cerneels
Colorist: Mattias Van Koetsem
Scenario: Rudy Morren

Wil je ook jouw verhaal op de juiste manier laten vertellen?
Avatar Media helpt je verder.

Ontdek ons aanbod