Provincie Limburg – storytelling WO I herdenkingscampagne

Wat als Facebook 100 jaar geleden al had bestaan? Dat was het uitgangspunt van de WO I storytelling herdenkingscampagne “Kleine verhalen in een Groote Oorlog” van de Provincie Limburg.

Met dat idee in gedachte creëerden we een uniek Facebook verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten en verteld door fictieve personages. Gecombineerd met uniek archiefmateriaal brachten we de oorlog in Limburg terug tot leven. Gedurende een periode van 3 maanden vertelden we verhalen uit 4 jaar oorlog op zo’n manier dat mensen echt betrokken raakten. Om dit verhaal van tekst en foto’s nog te versterken, realiseerden we eveneens een aantal fictievideo’s ook gebaseerd op waargebeurde verhalen om zo belangrijke momenten in het Facebook verhaal extra te belichten.

Dit resulteerde niet alleen in meer dan 12.000 likes voor de facebookpagina, maar genereerde ook heel wat positieve reacties en vragen. Vragen die werden beantwoord met de steun en expertise van WO I historici.

Alle fictievideo’s, aangevuld met extra materiaal, werden een kortfilm over het dagelijkse leven tijdens de oorlog. De kortfilm werd geprojecteerd tijdens het slotevent en nadien uitgebracht op dvd.

Herbeleef dit via storytelling gebrachte verhaal via de Facebookpagina van hoofdpersonage Matilde Paukens

facebook_mathilde_paukens03

 

Deze campagne won de internationale hoofdprijs en best achievement award op de Heritage in Motion awards!
Deze internationale herkenning is de kers op de taart en illustreert dat creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.

Wil je ook jouw verhaal op de juiste manier laten vertellen?
Avatar Media helpt je verder.

Ontdek ons aanbod