Captavit – Explainervideo Erfgoedplus Europa Nostra

Erfgoedplus.be is een interprovinciaal samenwerkingsverband en groeide uit tot dé zoekwebsite voor cultureel erfgoed in Limburg en Vlaams-Brabant. Erfgoedplus.be brengt het erfgoedlandschap in kaart voor specialisten, liefhebbers en het ruime publiek.

In mei 2017 won Erfgoedplus.be de prestigieuze European Union Prize for Cultural Heritage (Europa Nostra). Ze ontvingen de “Oscar” van de internationale erfgoedgemeenschap in de categorie ‘Opleiding, scholing en bewustmaking’.

In opdracht van Captavit was Avatar Media verantwoordelijk voor de productie en de regie van de erfgoedplus explainer presentatievideo die werd ingezet bij de uitreiking van de award in het Finse Turku. Naast de Engelse versie die in Turku werd gebruikt, maakten we ook een Nederlandstalige versie.

uitdaging

De creatie van een video die tijdens de uitreiking van de prestigieuze European Union Prize for Cultural Heritage in het Finse Turku kan ingezet worden om de werking van Erfgoedplus toe te lichten.

oplossing

Om het ruime aanbod op het gebied van Opleiding, scholing en bewustmaking’ te visualiseren maakten we een voorstellingsvideo opgebouwd uit zowel videoanimatie als beelden die de erfgoedwerking van Erfgoedplus in de verf zetten.

Grafisch design: Kaatigo
Engelstalige vice over: Jeanna Criscitiello
Nederlandstalige voice over: Ann Grutman

Info
Klant

Captavit

Categorie

explainer, corporate, animation