Provincie Limburg – Storytelling WO I herdenkingscampagne

Wat als Facebook 100 jaar geleden al had bestaan? Dat was het uitgangspunt van de WO I storytelling herdenkingscampagne “Kleine verhalen in een Groote Oorlog” van de Provincie Limburg.

Met dat idee in gedachte creëerden we een uniek Facebook verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten en verteld door fictieve personages. Gecombineerd met uniek archiefmateriaal brachten we de oorlog in Limburg terug tot leven. Gedurende een periode van 3 maanden vertelden we verhalen uit 4 jaar oorlog op zo’n manier dat mensen echt betrokken raakten. Om dit verhaal van tekst en foto’s nog te versterken, realiseerden we eveneens een aantal fictievideo’s ook gebaseerd op waargebeurde verhalen om zo belangrijke momenten in het Facebook verhaal extra te belichten.

Dit resulteerde niet alleen in meer dan 12.000 likes voor de facebookpagina, maar genereerde ook heel wat positieve reacties en vragen. Vragen die werden beantwoord met de steun en expertise van WO I historici.

Alle fictievideo’s, aangevuld met extra materiaal, werden een kortfilm over het dagelijkse leven tijdens de oorlog. De kortfilm werd geprojecteerd tijdens het slotevent en nadien uitgebracht op dvd.

Alle fictievideo’s, aangevuld met extra materiaal, werden een kortfilm over het dagelijkse leven tijdens de oorlog. De kortfilm werd geprojecteerd tijdens het slotevent en nadien uitgebracht op dvd.

uitdaging

Op een aansprekende en interactieve manier de verhalen uit WO I bij een groot publiek bekend maken.

oplossing

We creëreden een uniek Facebook verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten en verteld door fictieve personages. Gecombineerd met uniek archiefmateriaal brachten we de oorlog in Limburg terug tot leven. Gedurende een periode van 3 maanden vertelden we verhalen uit 4 jaar oorlog op zo’n manier dat mensen echt betrokken raakten. Om dit verhaal van tekst en foto’s nog te versterken, realiseerden we eveneens een aantal fictievideo’s ook gebaseerd op waargebeurde verhalen om zo belangrijke momenten in het Facebook verhaal extra te belichten.

Info
Klant

Provincie Limburg

Categorie

campaign, fiction