PCCE – Campagnevideo “Dit Zien Wij” fotowedstrijd

Het nieuwe Limburgse participatieve project “Dit Zien Wij” toont in twee reeksen van 44 foto’s hoe erfgoed de identiteit bepaalt. 44 historische foto’s uit WOI vormen het vertrekpunt en worden via een participatief fotoproject geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s.

Duitse negatieven uit WO I

Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed heeft samen met de 44 Limburgse gemeenten 44 historische beelden van interessante gebouwen en landschappen verzameld. De foto’s dateren uit de Eerste Wereldoorlog of de periode errond.

Een deel ervan werd vastgelegd tijdens de inventarisatiecampagne van de “Kunstschutz”, een Duitse organisatie voor de bescherming van het kunstbezit in België, tussen 1917 en 1918. Duitse kunsthistorici beseften maar al te goed welke waarde vele gebouwen hebben. Zo trokken onder meer kunsthistoricus Julius Baum en fotografe Paula Deetjen door de provincie Limburg om foto’s te nemen van heel wat kenmerkende, cultuurhistorische gebouwen en kunstobjecten.

uitdaging

De realisatie van een oproepvideo die kijker aanspoort om deel te nemen aan de fotowedstrijd die onderdeel is van de campagne “Dit Zien Wij”.

oplossing

In fictie brengen we de hoofdfiguren, fotografe Paula Deetjen en haar assistent Franz Henkel, uit de lanceringsvideo opnieuw in beeld, maar deze keer geconfronteerd met een hedendaags personage dat foto’s maakt van de omgeving. Daarna geven we de kijker inspiratie door een aantal kenmerkende plekken in Limburg onder de aandacht te brengen en hen aan te zetten om zelf aan de fotowedstrijd deel te nemen.

Cast: Julia Brendler (Paula Deetjen) & Robert de la Haye (Franz Henkel)

Regisseur Ray Leemans
Director of photography: Tom Verschraegen
1st. AC / focus puller: Carolien Den Hond
Gaffer: Diego Smets
Geluid: Kenneth Vandereet
Make up / kleding Luna Vidal
Setfotografie: Aiko Anthonissen
Montage: Kevin Leunis / Wouter Cerneels
Colorist: Mattias Van Koetsem
Scenario: Rudy Morren
Voice over: Ann Grutman

Info
Klant

PCCE

Categorie

campaign, reportage, fiction