Provincie Limburg – “Best in Heritage” explainervideos

Jaarlijks selecteert The Best in Heritage Conference in Dubrovnik (Kroatië) wereldwijd 40 projecten die mogen deelnemen aan het congres. Die deelnemers worden geselecteerd uit alle erfgoed-, conservatie- en museumprojecten die vorig jaar een internationale award binnenhaalden.

Dankzij het project “Limburg 1914-1918”, dat in 2016 werd bekroond met The Best Achievement Award op het Heritage in Motion Congres in Griekenland, kon ook het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) deelnemen aan deze internationale bijeenkomst in Dubrovnik. Ze werden gekozen uit meer dan 300 projecten.

uitdaging

Voor de presentatie ter plaatse voor een internationaal publiek zorgen dat het een dynamische voorstelling werd in plaats van de klassieke powerpoint presentatie.

oplossing

We realiseerde 16 geanimeerde explainer video’s die tijdens de presentatie afgespeeld konden worden tijdens de uiteenzetting van het project. De internationale spelers in erfgoed bekroonden het project als winnaar met de titel “Project of Influence 2017 – Imagines”.

Grafisch design: Kaatigo

Info
Klant

Provincie Limburg

Categorie

explainer, animation