Provincie Limburg – Kortfilm “Kleine verhalen in een Groote Oorlog”

Voor de WO I herdenkingscampagne van de Provincie Limburg vertelden we via de Facebookpagina van fictief personage Mathilde Paukens een verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten. Om dit verhaal visueel te ondersteunen produceerden we een reeks fictievideo’s waarin zowel fictieve als historische figuren het leven in Limburg tijdens de Eerste Wereldoorlog terug tot leven brachten. Zo namen we de kijker echt mee in een verhaal dat hen raakt. Deze video’s waren zowel online te bekijken als via regionale televisie en in de bioscoop.

Op het einde van de campagne werden alle fictievideo’s, aangevuld met extra materiaal, samengevoegd tot een kortfilm. Die werd tijdens het slotevenement geprojecteerd en verscheen nadien op dvd. De kortfilm “Kleine verhalen in een Groote Oorlog” gaf een unieke blik op het dagelijkse leven tijdens de oorlog via menselijke verhalen.

Cast:  David Cantens, Laura Verlinden, Jelle Florizoone, Christine Verheyden, Arne Lenk, Steven Boen, Sven De Ridder, Tom de Hoog, Dries Vanhegen, Robert de la Haye and many more.

Regisseur: Ray Leemans
Director of photography / camera operator: Sven Joukes
Montage: Joris Brouwers
Muziek: Jan Swerts

Deze campagne won de internationale hoofdprijs en “best achievement award” op de Heritage in Motion awards! Deze internationale herkenning is de kers op de taart en illustreert dat creativiteit en inspanningen kunnen leiden tot projecten met een grootse internationale uitstraling.

uitdaging

De verhalen die onderdeel waren van de Facebook WO I herdenkingscampagne verwerken in 1 groot verhaal waarmee de campagne kon afgesloten worden.

oplossing

De scènes uit het Facebookverhaal werden aangevuld met nieuwe scènes en verwerkt tot een kortfilm die via menselijke verhalen een unieke blik gaf op het dagelijkse leven tijdens de oorlog.

Info
Klant

Provincie Limburg

Categorie

campaign, fiction